Solsken, promenader vårkänslor och utegångsförbud,

Solsken har det varit när jag varit ute och promenerat och frisk luft behöver vi ha även om det är kris varning och corona virus både här och där!. och vi svenskar och övriga världen uppmanas att behålla lugnet i allehanda kristal på tv och i alla media,Ja vi vet att vi ska vara försiktiga och vi behöver använda sunt förnuft! men att mata ut den ena efter den andra nästa krigs rubriken! efter den andra gör inte att det blir lugnare i folk leden!. vi behöver ha frisk luft vi behöver le och ha framtidstro även i dessa kristider! och närmare krigstillstånd kommer nog inte världen än nu!.

Att det är skarpt läge med virus och sjukdoms tillstånd vet vi nog alla nu! så vi måste få njuta av vårsolen och även dom som är över 70 måste få går ut och få sin beskärda energiboost, men att samla i hops sig och åka en mängd personer i en skidbacke kanske vi ska tänka efter före vi gör! tillsammans så tror jag vi kan reda ut denna kris och stå starka när det drar igång igen för vi måste tor på framtiden hur mörkt det en ser ut! hjälp din nära och hjälp dina kära bjud på ett leende och gör saker med sunt förnuft och förhoppningar om en ljus framtid

Åter till mitt sosken som jag promenerat i, lördags promenaden då jag mötte hackspettar och rådjur,Det ger en skön energi boost att komma ut i naturen och lugnet och det behöver vi alla och kanske nu extra mycket, och våren den kommer och hoppas det blir varmare vindar än den kyliga snålblåsten vi haft det senaste dygnet jag var stelfrusen efter nattens jobb och ändock var det bara 1 minus!

Ännu så länge så har vi inte utegångs förbud i Sverige och det ska vi skatta oss lyckliga för, Min älskling Maria sitter i sin lgh och där har dom tilllåtelse att gå ut för att handla eller gå till apotek eller dylikt, och den mörka tiden mellan 8 på kvällen och 5 på morgonen så är det totalt utegångs förbud; så om vi svenskar sköter dom rekommenationer så kanske vi slipper detta med att bli vaktade och utfrågade vad vi har ute att göra det skulle vara en katastrof och läget är väldigt illa redan.

Jag försöker med mina fotgrafier glädja lite och pigga upp dem som kikar in på min hemsida eller ser mina bilder på andra platser; vi måste försöka på något sätt bidra till lite glädjeämnen på ett eller andra sätt.

Endast kvinnor får hämta ut pengarna!! jo så gick ministern ut i tv. Peru är ett fattigt land och premiär ministern har lovat de fattigaste personerna lite extra pengar i krisen tider och det är väldigt väl unt för dom är väldigt utsatta,Men det är bara tillåtet i de familjerna som extra pengar delas ut att kvinnorna hämtar ut dom på banken! och varför funderar vi! jo ministern är orolig att om männen hämtar ut pengarna är dom redan spenderade innan dom hinner hem! så kvinnorna är dom som får ta hand om pengarna!

En ny vecka har vi öppnat och tiden den springer iväg så fort och jag hoppas med våren också vrus och kristiderna går åt rätt håll så vi får sparka igång staden landet och världen och återgå till det normala, Jag tackar alltid som vanligt er alla som läser mina rader och ser mina bilder, ta hand om er alla och glöm inte bort att le och lev livet så gott det går.


12 reaktioner på ”Solsken, promenader vårkänslor och utegångsförbud,

 1. God morgon Stefan! Som alltid bjuder du på kloka ord och fantastiska bilder! Våren är en härlig tid och även om det är kaosartat ute i världen – ja, även här hemma, så måste livet på något sätt gå vidare. Jag förstår att du tänker mycket på din Maria … hoppas allt går bra med hur livet fortskrider, både för henne och dig.
  Önskar dig allt gott!

  Gillad av 1 person

  1. Godmorgon Anki, alltid glad att läsa dina ord, och hoppas du och ni alla där mår gott och bra, vi får hoppas att allt snart kommer tillbaka till sin vanliga ordning med virus och hur världen nu mår, och vi måste hur svårt det än är gå vidare och se framåt, maria mår bra och fint men hon känner sig lite rastlös där hemma i lägnheten, önskar dig och din familj allt gott, och ha en bra dag Mvh Stefan

   Gillad av 1 person

  1. Stort tack för att du skriver, och ja vi behöver piggas upp med vårkänsla och vårsol, och vi behöver verkligen vara försiktiga, men vi kan inte heller sluta leva trots detta virus som spökar överallt, ha det gott och bra

   Gillad av 1 person

 2. Visst är det så att vi behöver komma ut och få frisk luft i oss. Blev dock lite förvånad när jag var ute och gick i skogen igår, såg inte till en enda människa. Ha det gott och ta väl hand om dig.

  Gillad av 1 person

  1. Hej Tony, stort tack för att du skriver, och hoppas du mår gott och bra, och även om det är dessa corona tider! jo vi ska vara försiktiga , men det behövs frisk luft och njuta av vårkänslorna i naturen, och jag har samma känsla det är väldigt mycket mindre personer ute på promenad, ha en bra dag

   Gillad av 1 person

   1. Kom just in från en stunds skogspromenad. Nära dock att humöret rann över när jag såg stora delar av skogsstigen idag var täckt med snö. Grrr! Nåja, men det är inget jag låter mig avsskräckas från. Ha det gott. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s